Népi játékok – elmélet, gyakorlat, módszertan B/2020/000139

(8 vásárlói értékelés)

15.000 Ft

Kategória:

Leírás

A népi játékok – elmélet, gyakorlat, módszertan című rövid online képzésünk azoknak szól, akik szeretnének a népi játékok témakörében elmerülni, és mindezt otthonról, kényelmesen, saját tempóban tennék meg. A képzési anyag prezentációkból, videókból és számos szakmai cikkből áll. A Pompás Napok módszertana a népmese és a néphagyomány többi elemének (népdal, népi játék, szokás, találós kérdés) összesodrásán alapszik, így megerősítve a népmese mondanivalóját. Ebből a szemléletből emeltük most ki a népi játékokról szóló elméleti hátteret, gyakorlati példákat és ötleteket.

A képzés felépítése

A népi játékok – elmélet, gyakorlat, módszertan képzés teljes egészében online. A tanfolyam elvégzését követően 15 kreditről szóló igazolást állítunk ki, amennyiben a résztvevő el tudja számolni a pedagógustovábbképzésben kötelezően gyűjtendő krediteken belül, a nem akkreditált kreditek terhére (az összes kredit 25%-a).

A tanfolyam a 45 kredites Népmese-foglalkozások tervezése a Pompás Napok módszertanával című „nagyképzés” egyes részeit tartalmazza. Ismétlési lehetőséget is nyújthat ez a mini-tanfolyam azok számára, akik már elvégezték 45 vagy 30 kredites képzéseinket, de szívesen idéznék fel a népi játékokról tanultakat. Ez esetben biztosítjuk a lehetőséget az ismétlésre kedvezményes áron.

A képzéshez ajánljuk a pompasnapok.blog.hu oldalon elérhető 300+ cikkünket!

Népi játékok – elmélet, gyakorlat, módszertan B/2020/000139 termékről 8 értékelés

  1. B. Fruzsina

    Kedves Boglárka! Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon. Nagyon élvezetes volt számomra, sok jó ötlettel gazdagodtam, sikerült elmerülnöm ismét a mesék, népi játékok varázslatos világába. Úgy érzem a tanfolyam végére még komplexebben tudok ezután tervezni. Remélem tapasztalataimat, ismereteimet, amit most alkalmam volt bővíteni, át tudom majd majd adni a gyerekeknek. Még egyszer köszönök mindent!

  2. W. Dorottya

    Örülök neki, hogy rátaláltam erre az online tanfolyamra, mert valóban úgy érzem, hogy sokat gazdagodott/ mélyült a népi mesékről, játékokról, és a helyes összekapcsolásukról alkotott tudásom. A feladatok elvégzése során komplex képet kaptam arról, hogy hogyan érdemes hozzá fogni a komplex játék-mese foglalkozás megtervezésének, ami biztosan nagy segítségemre lesz a továbbiakban is, az óvodapedagógusi munkám során! Köszönöm a lehetőséget!:)

  3. M. Bernadett

    Kedves alapítók, oktatók! Nagyon tetszett és jól éreztem magam az egész képzés alatt. És bár a helyzet miatt csak online vehettünk részt a képzésen, így is hihetetlenül nagyszerű módon tudtátok átadni nekünk. Jól esett egy ebben a „bezárt ” időszakban most egy kicsit kikapcsolni a kurzus által, s új ismeretekre szert tenni. Rengeteg új, számomra eddig még ismeretlen játékot tanultam meg, amiket biztosan hasznosítani fogok a pályám során. Nem beszélve arról, hogy kicsit más szemlélettel,- nyitottabban válogatom majd ezek után a mesékhez illő játékokat. Köszönöm a lehetőséget és gratulálok a szervezéshez!

  4. B.L.

    Nagyon köszönöm ezt a sok ismeretet, amelyet nyújtottak számomra. Rengeteg hasznos dologgal bővült tudásom. Biztosan használni fogom munkám során. Nagyon jól kialakított leckék voltak. Szeretnék még hasonló ilyen jellegű továbbképzésen résztvenni.

  5. K. Jolán

    Nagyon sok új dolgot tanultam a tanfolyam által. Véleményem szerint játékos és egyben tanulságos feladatok, illetve kérdésekkel lehet találkozni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm, hogy részt vehettem rajta.

  6. Sz. Judit

    Örülök, hogy jelentkeztem erre a tanfolyamra. Azt kaptam, amit vártam ettől a képzéstől. Tanítóként és fejlesztő pedagógusként megerősítettetek abban, amit eddig is fontosnak tartottam munkám során, hogy a játékoknak, főleg a népi játékoknak helye van a mindennapi munkánkban. Nagy felelősségünk van nekünk pedagógusoknak, óvónőknek, tanítóknak, hogy ezek a játékok, mondókák, népszokások, hagyományok ne tűnjenek el életünkből. Köszönöm az új, általam nem ismert játékötleteket, videókat, amik segítettek megérteni a játékokat.

  7. Legendi Katalin

    Nagyon köszönöm,hogy részt vehettem a képzésen . Összeszedet ,könnyen áttekinthető és mindennapi gyakorlatba beépithető játékokkal gazdagította az ismereteimet
    Az online képezés előnye,hogy munka után este vagy hétvegén is elvegezhető. Sajnalom,hogy nem tudtuk gyakorlatba is végig jatszani a játékokat,de a gyerekekkel a mesékhez biztos alkalmazni fogom a megszerzet tudasomat.

  8. G.O. Tünde

    Nagyon színvonalas, változatos, mély szakmaiságot tükröző tanfolyamot végeztem el. Mindenki számára érthetően kibontakozott belőle, hogy népi kultúránk szálai hogyan sodorhatók erős kötéllé a kapcsolódási pontok megtalálásával, s hogy ezek mennyire meghatározó szereppel bírnak a nevelés-oktatás folyamatában. Nagy segítséget adtak a szemléletes videórészletetek, pontos játékleírások, a népi játékok gyakorlati bemutatásai. A példaként ismertetett játékok mennyisége befogadható volt, szabályuk könnyen megtanulható, kevés eszközigényük miatt bárhol, bármikor elővehetők. Különösen hasznosnak éreztem a játékok elemzési szempontjainak megismertetését, valamint a variálhatósági lehetőségek felsorolását. A tanfolyam tananyagát megkoronázta a népmese és népi játék ötvözését bemutató rengeteg gyakorlati példa. A cikkek, segédanyagok plusz ismeretekkel gazdagítottak. A modulok közötti haladás egyszerű és zökkenőmentes volt. Köszönöm, hogy elsajátíthattam ezt a tudásanyagot.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük