Extra kiadványokkal – Hogyan meséljek fejből és szívből képzés B/2020/000139

(6 vásárlói értékelés)

22.500 Ft

Kategóriák: ,

Leírás

A Hogyan meséljek fejből és szívből? – Bátorító online képzés szülőknek és pedagógusoknak kibővített változata 4 EXTRA elektronikus kiadványt is tartalmaz, amelyek kifejezetten jól támogatják a képzésen elsajátított új tudást. A képzés és kiadványok együttes értéke 24.500 forint. A képzéshez kapcsolódó elektronikus kiadványok: Mesés tervek hétről hétre, Mesetérképek gyűjteménye 1., Mesetérképek gyűjteménye 2., Pompás Mesekártyák.
A megvásárlás követően, a fizetés után az elektronikus kiadványokat a visszaigazoló e-mailből fogod tudni letölteni.

A képzésről:

20 órás, 100% online képzésünk anyagát úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők bátorítást és sok praktikus tanácsot kapjanak arról, hogy miként érdemes belevágni az élőszavas mesélésbe. Akár szülőként, akár pedagógusként, kulturális szakembereként, mesélni vágyó felnőttként is csatlakozhatsz.
Az elméleti részeket gyakorlati tippek, videó- és hang anyagok, valamint önálló feladatokat váltják egymást. Célunk, hogy néhány alapfoglom pontosítása mellett játékos és gyakorlatorientált megközelítéssel segítsük mindazokat, akik belevágnak a saját szavaikkal való mesemondásba. Azok, akik már fejből mesélnek reményeink szerint inspirációval és újabb ötlettekkel és praktikákkal gazdagodnak, illetve betekintést nyernek a Pompás Napok módszertanába, miszerint a nevelés játékkal és mesével lehetséges. A népi kultúra hagyományaiban gyökereik koncepciónk, így ezen a tanfolyamon is a népmeséket helyezzük a középpontba. Szeretnénk rámutatni arra, hogy mesélni mindenki szokott és tud is.

Tartalom:

Bevezető
Bátorító gondolatok
Állítások a mesélésről
Mesék és történetek
Gyakorlati videók 1.
Meseválasztás és korosztályi ajánlás
Gyakorlati videók 2.
Meseszöveg megismerése és feldolgozás
Mesei sztereotípiák: rögzült elemek, szóképek és szóösszetételek
Mesekezdő és mesezáró formulák használata és gyűjteménye
Gyakorlati videók 3.
Mesetérkép és mesekártya
A képi gondolkodásról játékosan
A figyelem megtartása mesélés közben
Top 20 mese
+ Mesetár a tanfolyam tematikájához kapcsolódó meseszövegekkel.
Jelentkezés: Vásárold meg itt a webshopban a Hogyan meséljek fejből és szívből? – Bátorító online tanfolyamot!
Fizetés: Fizethetsz PayPal-lal vagy banki utalással.

  • Ha PayPal-t választasz, a rendszer azonnal odairányít a fizetéshez, majd kapsz egy visszaigazoló e-mailt és egy számlát.
  • Ha a banki utalást választod, a rendszer küld neked egy e-mailt a megrendelésről és kapsz egy számlát is. (Kérjük, a spam mappát is nézd meg, ha nem találnád.) A számlán megtalálod az utalási adatokat.

Tanfolyam kezdés: A pénzügyi tranzakció lezárulása után egyből kezdheted (bármikor) a tanfolyamot és saját időbeosztásod szerint haladhatsz.
Kiadványok letöltése: A pénzügyi tranzakció lezárulása után értesítő e-mailt kapsz. Ebből az e-mailből fogod tudni letölteni az elektronikus kiadványokat.
Konzultálás: A tanfolyam során 1 virtuális, csoportos konzultációra lesz lehetőséged, annak érdekében, hogy felmerülő kérdéseidre választ adhassunk, segítsük személyes megélésed és meséléssel kapcsolatos felvetéseidre reagálhassunk.
Igazolás: A tanfolyam során néhány játékos feladatot találsz és csupán 1 kérdéskörnél kell választ adnod és 1 kreatív záró feladatot elvégezned. Az oktató jóváhagyása után már csak adminisztratív teendőid lesznek, majd kiállítjuk a igazolás. Amennyiben pedagógusként veszel rész és el tudod számolni a pedagógustovábbképzésben kötelezően gyűjtendő krediteken belül, 20 kreditről szóló igazolást állítunk ki számodra. Ezeket a nem akkreditált kreditek terhére (az összes kredit 25%-a) tudod elszámolni.

Csatlakoznál? Görgess az oldal tetejére és máris kosárba teheted a termékcsomagot!

A képzéshez ajánljuk a pompasnapok.blog.hu oldalon elérhető 300+ cikkünket!

Extra kiadványokkal – Hogyan meséljek fejből és szívből képzés B/2020/000139 termékről 6 értékelés

  1. Gy. B. Tímea

    Kedves Pompás csapat! Nagyon sok gondolat ébredt bennem a látottak során. Egy egy ötlet megvalósításánal látom magam előtt a csoportomat csillogó szemekkel. Sok ötletet kaptam, ha kinyitom a szívem mindenki számára élvezetes lesz a mesélés. Nagyon köszönöm!

  2. H-Sz. Barbara

    Szülőként, pedagógiai asszisztensként is nagyon élveztem a képzést. Minden mesét felolvastam a kisfiamnak, később fejből mondtam, amit ő nagy örömmel fogadott. Mind szakmailag, mind anyaként is sok tudnivalóval lettem gazdagabb, amit remélem a jövőben nem csak az otthoni környezetben tudok majd hasznosítani! Néhány mese olvasásakor újra kisgyermek lehettem, felidézett bennem pár gyermekkori emléket. A leckék nem túl hosszúak, ezt kifejezetten díjaztam, így naponta egy leckét biztos hogy tudtam haladni egyéb teendőim mellett. A videókat érdeklődve hallgattam, lekötött elejétől végéig. Számomra sok új szófordulattal, mondókával, mesével, kifejezéssel lettem gazdagabb. Összességében a képzés pozitív érzéseket hagyott bennem. Bár ez volt az első képzésem a Pompás Napok csapatával, de nem az utolsó!

  3. T. Katalin

    A korábbi tapasztalataim alapján sejtettem, pontosabban: tudtam, hogy kincset kapok ezen a tanfolyamon. De ami a tarsolyomba került sokkal több és értékesebb annál, amit reméltem. Megkaptam a bátorítást, hogy felkerekedjek megkeresni a saját mesemondói hangomat – s remélhetően meg is találjam azt.”Lakozik benned egy olyan mesemondó, akit még nem ismersz.” – ez volt a bátorító mondatok közül a kedvencem. Nevezhetjük ezt az én mesemondói hamuban sült pogácsámnak is. A kereséséhez nem csak hamuban sült pogácsát kaptam, hanem számtalan bűvös eszközt is: térképet az útra, varázsigéket… Ez a tanfolyam nem csak a nevében viseli azt, hogy bátorító: valóban ezt is teszi. Bátorítás az elinduláshoz, a mesemondás megéléséhez, a mese hallgatóival együtt lélegzéshez. A bátorítás nem pusztán csak egy kifejezés ebben az esetben, hanem egy olyan eszköztár átadását jelenti, amivel a mesemondó tudása megerősödik, így sokkal közelebb kerül a mesékhez és ezáltal a mese hallgatóihoz is. S ha valakinek a tapasztalatok átadásán túl a tudományos megalapozottságra van szüksége a kezdő lépések megtételéhez, azt is megkapja. Nagyon tetszettek a fantáziát megmozgató feladatok, a konzultáció. S mindez a Pompás Napok védjegyévé vált személyességgel, kedvességgel, valódi kíváncsisággal, kiapadhatatlan kreativitással és jókedvvel. Szóval, ez egy valóban Pompás tanfolyam és köszönöm, hogy részem lehetett benne! Bevallom, sajnálom, hogy már vége…

  4. Révész Beáta Alice

    Kedves Rebeka és Bogi! Köszönöm szépen ezt a nagyszerű lehetőséget a tudásom, a mesemondói bátorságom, az énképem pozitív irányú fejlődéséhez. A tanfolyam anyagát újra átolvasva, ízlelgetve formálódnak, érlelődnek, színesednek a mesemondással kapcsolatos irányelveim, a gyakorlatban alkalmazandó technikáim. Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmet többször is arra, hogy hibázni igenis lehet, sőt kell is, hiszen érlel. A kudarc megélését az ember a javára fordíthatja. Természetesen ez nem csak a mesemondásra igaz. Éppen ezért érzem úgy, hogy a tanfolyam anyaga nem kizárólag a mesemondás technikájának ( elméleti, gyakorlati ) színesítéséhez, fejlesztéséhez jelentett segítséget, hanem mindezekkel együtt jellemformáló, gondolatébresztő ereje is volt. A jövőben igyekszem nyitottabb szemmel és füllel járni, hogy a mesemondásra kínálkozó lehetőségeket minél többször kihasználjam. Amiben mindenképpen megerősítést kaptam, hogy lehet mesélni szív nélkül, de nem érdemes. 🙂 További sok sikert kívánok a munkátokhoz! Üdvözlettel, Révész Beáta Alice

  5. F.L. Edina

    Nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot. Gyakorlat centrikus. A számomra lényeges tartalmakat kijegyzeteltem, hiszen az “ismétlés a tudás anyja”. Ezeket még olvasgatni fogom. Óvónőkent módszertanilag gazdagabbá tett, eszközt kaptam a kezembe, hogy élményekben gazdagabbá varázsoljam óvodásaim mindennapjait. Az sem utolsó szempont hogy “házhoz jön “a tananyag. Köszönöm: Edina

  6. Kissné. Cs. F.

    Jól elmélyülhettem a mesék világában. Örömmel láttam kedvenc meséimet a Mesetárban, természetesen találtam benne újakat is, és már ezek kapcsán éreztem, hogy jó helyen vagyok. Eddig is a fejből mesélés híve voltam, mostmár tudom, hogy a mesehallgatási transz így következik be. Ezelőtt csak azt éreztem, hogy 25-30 fős óvodai csoportokban, csak így lehet összehangolódni a gyerekekkel. Így lehet kérdezni, figyelmet felkelteni, így látom mikor mire van szükség. Ez a mesés képzés, ebben még jobban megerősített. Alig vártam, hogy kipróbáljam a mesetérképpel való mesélést, ma megtörtént és nagyon tetszett a gyerekeknek is, és nekem is. Amit még vártam volna, a népi játékokkal, mondókákkal,dalokkal ötvözés tudományát, de a végére érve látom, hogy el kell végeznem a 45 órás képzést, amit már meg is rendeltem. Nagyon tetszett az online konzultáció, hasznosnak találnám a leckék leadásánál is, akár meghatározott időpontokban. Sokkal jobb személyesen tőletek hallani, mint önállóan olvasni, mert az úgy fejből és szívből jön. Öröm hallgatni benneteket, további jó munkát kívánok!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük