Hogyan meséljek fejből és szívből? Bátorító online tanfolyam pedagógusoknak és szülőknek B/2020/000139

(5 vásárlói értékelés)

18.500 Ft

Kategória:

Leírás

20 órás, 100% online képzésünk anyagát úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők bátorítást és sok praktikus tanácsot kapjanak arról, hogy miként érdemes belevágni az élőszavas mesélésbe. Akár szülőként, akár pedagógusként, kulturális szakembereként, mesélni vágyó felnőttként is csatlakozhatsz.
Az elméleti részeket gyakorlati tippek, videó- és hang anyagok, valamint önálló feladatokat váltják egymást. Célunk, hogy néhány alapfoglom pontosítása mellett játékos és gyakorlatorientált megközelítéssel segítsük mindazokat, akik belevágnak a saját szavaikkal való mesemondásba. Azok, akik már fejből mesélnek reményeink szerint inspirációval és újabb ötlettekkel és praktikákkal gazdagodnak, illetve betekintést nyernek a Pompás Napok módszertanába, miszerint a nevelés játékkal és mesével lehetséges. A népi kultúra hagyományaiban gyökereik koncepciónk, így ezen a tanfolyamon is a népmeséket helyezzük a középpontba. Szeretnénk rámutatni arra, hogy mesélni mindenki szokott és tud is.
Tartalom:
Bevezető
Bátorító gondolatok
Állítások a mesélésről
Mesék és történetek
Gyakorlati videók 1.
Meseválasztás és korosztályi ajánlás
Gyakorlati videók 2.
Meseszöveg megismerése és feldolgozás
Mesei sztereotípiák: rögzült elemek, szóképek és szóösszetételek
Mesekezdő és mesezáró formulák használata és gyűjteménye
Gyakorlati videók 3.
Mesetérkép és mesekártya
A képi gondolkodásról játékosan
A figyelem megtartása mesélés közben
Top 20 mese
+ Mesetár a tanfolyam tematikájához kapcsolódó meseszövegekkel.
Jelentkezés: Vásárold meg itt a webshopban a Hogyan meséljek fejből és szívből? – Bátorító online tanfolyamot!
Fizetés: Fizethetsz PayPal-lal vagy banki utalással.

 • Ha PayPal-t választasz, a rendszer azonnal odairányít a fizetéshez, majd kapsz egy visszaigazoló e-mailt és egy számlát.
 • Ha a banki utalást választod, a rendszer küld neked egy e-mailt a megrendelésről és kapsz egy számlát is. (Kérjük, a spam mappát is nézd meg, ha nem találnád.) A számlán megtalálod az utalási adatokat.

Tanfolyam kezdés: A pénzügyi tranzakció lezárulása után egyből kezdheted (bármikor) a tanfolyamot és saját időbeosztásod szerint haladhatsz.
Konzultálás: A tanfolyam során 1 virtuális, csoportos konzultációra lesz lehetőséged, annak érdekében, hogy felmerülő kérdéseidre választ adhassunk, segítsük személyes megélésed és meséléssel kapcsolatos felvetéseidre reagálhassunk.
Igazolás: A tanfolyam során néhány játékos feladatot találsz és csupán 1 kérdéskörnél kell választ adnod és 1 kreatív záró feladatot elvégezned. Az oktató jóváhagyása után már csak adminisztratív teendőid lesznek, majd kiállítjuk a igazolás. Amennyiben pedagógusként veszel rész és el tudod számolni a pedagógustovábbképzésben kötelezően gyűjtendő krediteken belül, 20 kreditről szóló igazolást állítunk ki számodra. Ezeket a nem akkreditált kreditek terhére (az összes kredit 25%-a) tudod elszámolni.

Csatlakoznál? Görgess az oldal tetejére és máris kosárba teheted a terméket!

Hogyan meséljek fejből és szívből? Bátorító online tanfolyam pedagógusoknak és szülőknek B/2020/000139 termékről 5 értékelés

 1. Popovicsné Gyenge Judit

  Ajánlom a képzést mindazoknak, akiknek bátorításra van szükségük a fejből és szívből meséléshez! Leckéről leckére izgalmas tudáshoz juthatunk, ami hozzásegít bennünket ahhoz, hogy biztonságba érezzük magunkat a mesék között, megtaláljuk azokat a mesei elemeket, amelyek a sajátjaink lehetnek, így nem csak a hallgatóság, hanem a mesélő is jól érezi magát mesélés közben. Akár szülő, akár pedagógus végzi el a képzést, biztos, hogy elrepítheti a gyermekeket a mesék varázslatos világába.

  • Rebeka Kormos (megerősített tulajdonos)

   Kedves Judit!
   Köszönjük visszajelzésed! További mesés munkát kívánunk nektek a nagyszerű ovitokban!
   Bogi és Rebeka

 2. B.L.

  Számomra nagyon hasznos volt ez a továbbképzés. Nagyon sok újat tanultam, amit munkám során hasznosítani fogok. A mesetár pedig egy valóságos kincs. Sok mese egy helyen.

 3. Kiss. A.

  Köszönöm ezt a személyes hangvételt, amit az oktatók hozzátettek ehhez az anyaghoz! Felüdülés volt más online tanfolyamokhoz képest. A tartalom is nagyon jól felépített. Ajánlani fogom a kollégáimnak is.
  A többi tanfolyammal is szemezek 😉

 4. Szabadi Melinda

  Bátran ajánlom ezt a képzést mindazoknak akik még egy kicsit bizonytalanul mesélnek. Nekem sokat segítenek az itt megismert mesekezdő és mesezáró formulák, amelyek segítségével személyemre alakíthatom a mesét. A megadott irányelvekkel tudatosabban fel tudom építeni magamban a mesei történetet, amely bátrabb, magabiztosabb mesélést eredményez.

 5. S. S. Andrea

  Tisztelt Pompás Napok csapata!
  Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon. Imádom a meséket, a mesemondást, ezt a tanfolyamot azért végeztem el, hogy megtanuljam hogyan meséljek fejből. Itt bátorítást kaptam,, Rebeka hangja mindig a fülemben fog csengeni, hogy ez nem egy prózamondó verseny, nem baj ha elfelejtjük ami le van írva, rögtönözhetünk is. A mesetérkép is nagy segítségemre lesz a további munkámban. Jó volt a kollégákkal együtt lenni, nagyon jó kis csapat jött össze!
  Még egyszer köszönök mindent, nagyon jól éreztem magam. S. S. Andrea

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük